blog_11

AVG. De nieuwe privacy wetgeving.

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Vanaf die datum geldt in de hele Europese Unie dezelfde privacywetgeving. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) krijg je meer mogelijkheden om voor jezelf op te komen bij de verwerking van je persoonlijke gegevens. Je privacy-rechten worden versterkt en uitgebreid.

Wanneer je bij ons in de salon komt, krijg je een intake gesprek. In dit intake gesprek vragen we je naar je persoonlijke gegevens zoals je naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, en e-mailadres. Ook vragen wij naar bijzonderheden omtrent je gezondheid i.v.m productgebruik en toe te passen behandelingen. Zonder aarzelen geef je dit soort gegevens aan ons. Je gaat er immers vanuit dat we voorzichtig met je gegevens om gaan. En dat doen we ook!

Een korte uitleg:

Hoe gaan wij om met je gegevens?

1.) Van wie verwerken wij persoonsgegevens?

  • Klanten
  • Mensen die, via onze social media kanalen en onze website, interesse tonen in onze producten en behandelingen.

2.) Voor welke doeleinden worden je persoonsgegevens door ons gebruikt?

  • Je naam gebruiken we om je afspraak te noteren in onze agenda.
  • Je adres gebruiken we om de producten, die je bij ons hebt besteld via onze website en fb-acties, te versturen.
  • Je telefoonnummer gebruiken we om een afspraak met je te maken, te verzetten of te annuleren.
  • Je geboortedatum gebruiken we om je, via de mail, een kleine attentie te sturen wanneer je jezelf bij ons hebt aangemeld voor onze verjaardagskalender.
  • Je gegevens over je gezondheid en evt. medicijn gebruik gebruiken we om onze behandelingen -en productgebruik op jouw persoonlijke situatie af te stemmen.
  • Je e-mailadres gebruiken we om je onze “BEAUTY JOURNAL!” te sturen, wanneer je jezelf hiervoor aangemeld hebt.

Via deze maandelijkse nieuwsbrief houden we je op de hoogte van allerlei nieuwtjes omtrent onze salon, en geven we je nuttige tips omtrent je persoonlijke verzorging.

Als je geen interesse meer hebt in onze “BEAUTY JOURNAL!” kun je jezelf hiervoor afmelden.

3.) Communicatie via social media. Wij zijn actief op verschillende platforms op social media, zoals Facebook, Instagram, Youtube en LinkedIn. Wanneer je contact met ons opneemt via social media, voor bijvoorbeeld het maken, wijzigen of annuleren van een afspraak, of voor het bestellen van een product, dan vragen we je in een privé bericht naar jouw persoonsgegevens. Zo kunnen we controleren of we met de juiste persoon in gesprek zijn. Als je deelneemt aan onze actie(s) op social media, dan verwerken we jouw gegevens om de actie(s) uit te kunnen voeren en je te informeren over de uitslag van de actie. Je gegevens worden bewaard zolang nodig is om onze actie(s) uit te kunnen voeren. Als wij jouw gegevens willen gebruiken bij de bekendmaking van de uitslag, dan vragen wij daar vooraf toestemming voor.

4.) Verstrekking van jouw gegevens aan derden. Wij schakelen bij de uitvoering van sommige van onze diensten een bedrijfsactiviteit van derden in. Met deze bedrijven hebben wij een verwerkersovereenkomst. Wat is een verwerkersovereenkomst? Wanneer een bedrijf/organisatie verwerking van persoonsgegevens uitbesteedt, moet er over de verwerking van deze gegevens afspraken worden gemaakt volgens het AVG. Deze afspraken kunnen “schriftelijk” worden gemaakt. Dat kan ook “elektronisch” zijn, per e-mail bijvoorbeeld. Deze overeenkomst draagt bij aan jouw privacy.

Wij verstrekken, buiten deze bedrijven, geen persoonlijke gegevens aan derden.

5.) Inzage in persoonlijke gegevens. Je hebt altijd recht op inzage van je persoonsgegevens. Wil je weten hoe -en welke gegevens van jou bij ons geregistreerd staan, vraag ons er gerust naar. Je kunt/mag, ten alle tijden, wijzigingen aanbrengen.

Het klinkt allemaal wat overdreven, misschien, maar wij zijn blij met deze veranderingen. Wij, als kleine ondernemer, gaan al jaren correct om met jouw persoonlijke gegevens, maar er zijn situaties genoeg bekend waarbij dat anders is.

In a world where everyone shows and tells everything……….WE VALUE DISCRETION AND PRIVACY.