blog_6

Handen verraden onze leeftijd.

We doen er alles aan om er zo jong mogelijk uit te blijven zien. We gebruiken prachtige producten voor op ons gezicht, de heerlijkste shampoos en conditioners om onze haren mooi gezond te houden, en we sporten onszelf het ongans om een mooi strak lijf te behouden. Wat vergeten we in dit rijtje? Onze handen!

Hoe ontstaan oude handen?

Onze handen verouderen snel, en dat is niet vreemd. Je handen worden het meest blootgesteld aan externe invloeden;

  • (extreme) weersomstandigheden
  • chemische schoonmaakmiddelen
  • allerlei werkzaamheden

Naast deze invloeden slinkt het bindweefsel en wordt de huid van onze handen, met de jaren, dunner. Pezen, aderen en botten worden, als gevolg hiervan, duidelijker zichtbaar.

Wat kun je er zelf aan doen om je handen zo lang mogelijk “jong” te houden?

Bescherm je handen, net zoals je gezicht, zoveel mogelijk tegen de negatieve invloeden van buitenaf. Draag handschoenen tijdens (extreme) kou, en bescherm je handen tijdens huishoudelijke taken door het dragen van rubberen handschoenen. Smeer je handen dagelijks een paar keer in met een goede verzorgende handcrème, en in de zomer met een extra laagje zonnebrandcrème (minimaal factor 30.) Extra tip: Smeer je handen in met een goede handcréme vóórdat je met je handen in het schoonmaakwater gaat. Het lipide (vetachtige) laagje beschermt je huid extra tegen invloeden van het warme water, en de schoonmaakmiddelen.

Welke behandelingen zijn er om je handen zo lang mogelijk “jong” te houden.

Net zoals voor je gezichtshuid zijn er allerlei (cosmetische) behandelingen mogelijk. Bij ons kun je terecht voor een tweetal handpakkingen;

Het doel van deze pakkingen is een intensieve verzorging voor je handen, met een direct zichtbaar en voelbaar resultaat. De anti-verouderende handpakking werkt extra in op de ontstane pigment(lever)vlekjes.

Met deze handige weetjes kun je aan de slag om je handen eens wat extra aandacht te geven.

In de maand NOVEMBER ontvang je, bij aankoop van een DARPHIN of IK SKIN PERFECTION HANDCRÉME, 50% KORTING op een HANDPAKKING naar keuze!

Reserveer je behandeling hier.